Commercieel directeur

MUNT is opgericht in 2014 en behoort nu tot de grootste hypotheekaanbieders van Nederland. MUNT is de snelst groeiende, onafhankelijke hypotheekaanbieder van Nederland en verstrekt hypotheken met geld van pensioenfondsen en institutionele beleggers. Met goede voorwaarden, aantrekkelijke rentes en een duidelijk, eenvoudig en zorgeloos proces.

MUNT wil de beste hypotheekaanbieder van Nederland zijn en de toon zetten. De nieuwe Commercieel Directeur is een essentieel onderdeel in de realisatie van deze ambitie.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over MUNT.


Jij bent

 • Het boegbeeld van de commerciële organisatie van MUNT.
 • Intern een dienend leider die midden in het commerciële team staat, die met een helder en praktisch uitvoerbaar strategisch plan zorgt voor verbinding, ontwikkeling van mensen, richting en resultaat.
 • Extern een verfrissend en ondernemend verbinder die luistert naar de wensen van de business-partners van MUNT, en die deze wensen in samenwerking met de operationele tak van MUNT vertaalt naar de best mogelijke klantbeleving en -bediening.
 • Een senior commercieel professional met kennis van zaken van de hypothecaire markt. Zowel in de operatie en als manager. Sterk in executie én met strategisch overzicht.
 • Een visionair die MUNT samen met de andere 2 directieleden naar het volgende niveau van professionaliteit tilt - met behoud van het eigen karakter van MUNT.

Jouw rol

Jouw ultieme doel

Je ultieme doel is om vanuit een duidelijk en praktisch uitvoerbaar commercieel plan, snel en adequaat acterend, in een voortdurend veranderende, hoog competitieve markt het marktaandeel van MUNT te vergroten. Waarmee MUNT haar ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren (€80mrd aan funding in 2030) kan realiseren.

Team & Rapportage

MUNT heeft een efficiënte en tegelijk warme organisatie opgebouwd, met een compact team van 30 medewerkers. MUNT werkt samen met een zorgvuldig samengesteld netwerk van business-partners, waar verschillende onderdelen van de MUNT bedrijfsvoering middels outsourcing zijn ondergebracht (in totaal werken er zo’n 100 FTE bij onze outsourcingspartners dagelijks voor MUNT!). 

MUNT kent met de aankomend Commercieel Directeur een 3-koppige directie. De Commercieel Directeur rapporteert direct aan de Algemeen Directeur en heeft een nauwe samenwerking met de Operationeel Directeur. Het commerciële team (6 FTE + externen) rapporteert rechtstreeks aan de Commercieel Directeur, en bestaat uit een sales team (4 FTE) en een marketing team (2 FTE).

Een dag op kantoor

 • Als Commercieel Directeur besteed je veel tijd aan: communicatie en afstemming met de business-partners van MUNT; informatievergaring in de markt en doorvertaling hiervan naar korte en middellange termijn commerciële (sales en marketing) activiteiten.
 • Samen met je team bepaal je welke acties worden uitgezet en met welke prioritering.
 • Je zorgt ervoor dat jouw teamleden excelleren en groeien in hun rol.
 • Je staat op de virtuele bühne bij events die MUNT organiseert of waar MUNT aan deelneemt.
 • Je stemt vanuit jouw commerciële eindverantwoordelijkheid af met je mededirectieleden over voortgang.
 • Je onderhoudt een nauwe samenwerking met de Operationeel Directeur, aangezien de commerciële kracht van MUNT voor een belangrijk deel is verankerd in een vlekkeloos verlopende operatie.

Achtergrond / kandidaat profiel

 • WO werk- en denkniveau.
 • Leidinggevende ervaring.
 • Bewezen commerciële staat van dienst: van strategie tot operatie.
 • 15jaar+ relevante werkervaring in het hypothecaire domein, bijvoorbeeld bij een: service provider; adviseursketen; IT/software leverancier in de markt waarin MUNT opereert.
 • Dienend leider die voortdurend bouwt aan een veilige omgeving waarin: voor een goed plan altijd ruimte is; creativiteit en resultaatgerichtheid hand in hand gaan
 • Neemt verantwoordelijkheid, is ondernemend.
 • Bepaalt richting en geeft structuur - zonder autonomie, verantwoordelijkheidsgevoel en creativiteit in de kiem te smoren.
 • Energiek, nieuwsgierig en open.

MUNT biedt

Met MUNT tref je een frisse en onderscheidende onderneming aan. Ambitie en plezier gaan hand in hand. Benaderbaar, nuchter en altijd gericht op de mens: de medewerkers van MUNT, de consumenten die uiteindelijk hun hypotheken bij MUNT afnemen en de collega’s van alle partners waarmee MUNT iedere dag weer met plezier werkt. Daarbij biedt MUNT een beloningspakket dat je mag verwachten bij een dergelijke rol. Met secundaire en tertiaire faciliteiten die passen bij haar karakter, zoals een open opleidingsbudget en vergoeding van alle relevante en werk gerelateerde kosten.

Ben jij de ondernemende professional die samen met een fantastisch team, in een karaktervolle en eigen organisatie verder gaat bouwen aan de ambitieuze en zonrijke toekomst van MUNT? Neem dan contact op met NOBUSEARCH+

www.nobusearch.nl
info@nobusearch.nl
+ 31 10 740 21 21

Of ga rechtstreeks naar Leon van Beurden @ + 31 6 21 24 6123 of via leon@nobusearch.nl


Deel deze vacature