Veelgestelde vragen

Ik erf een woning die ik niet bewoon

Erft u een woning die u daarvoor niet bewoonde, bijvoorbeeld van uw familie? En is hiervoor een MUNT Hypotheek afgesloten? Dan zijn dit de 4 meest voorkomende situaties:

  • U wilt de woning houden en kan de bestaande MUNT Hypotheek met eigen geld aflossen: u moet de hypotheek binnen 1 jaar na het overlijden aflossen. Dit is kosteloos.
  • U wilt de woning houden, maar kan de MUNT Hypotheek niet met eigen geld aflossen: u heeft tot 1 jaar na het overlijden de tijd om een hypotheek af te sluiten op uw naam. Uw adviseur kan u vertellen wat uw mogelijkheden zijn.
  • U wilt de woning verkopen en verwacht een overwaarde: de bestaande MUNT Hypotheek wordt bij verkoop helemaal afgelost. Neem contact met ons op als de woning 1 jaar na het overlijden nog niet is verkocht.
  • U wilt de woning verkopen en verwacht een restschuld: laat u goed adviseren door de notaris voordat u de erfenis accepteert. Neem ook altijd contact op met ons.

Staat uw situatie hier niet bij of wilt u meer informatie? Bel ons gerust. Doe dat ook als wij de maandtermijnen niet meer van de bankrekening kunnen afschrijven, bijvoorbeeld omdat deze is geblokkeerd of onvoldoende saldo heeft. Ongeacht uw situatie, meldt u het overlijden altijd binnen 2 maanden bij de MUNTdesk via het telefoonnummer 085 – 760 00 16 of muntdesk@stater.nl.