MUNT Hypotheken
Gewoon samen

Wat is de Simpel Overstap hypotheek?

Als uw klant wil oversluiten, moeten volgens wet- en regelgeving vaak veel documenten over het onderpand en het inkomen opnieuw worden aangeleverd. Ook krijgen huizenbezitters te maken met kosten voor advies, taxatie en notaris.

Bij de Simpel Overstap Hypotheek is het aantal aan te leveren documenten flink teruggebracht en hiermee is het proces veel eenvoudiger. Zo is een taxatie tot 90% van de marktwaarde niet meer nodig, omdat we uitgaan van een automatisch gegenereerde modelwaarde. Ook hoeft uw klant bij een oversluiting niet meer naar zijn werkgever. De werkgeversverklaring en de loonstrook hebben wij namelijk vervangen door het SV-loon uit het UWV-verzekeringsbericht. Voor het inkomen hebben we verder niets meer nodig. We rekenen altijd met het SV-loon van de laatste twaalf maanden. Deze download uw klant eenvoudig zelf en levert u op de manier bij ons aan die u voor andere document gewend bent. Om het nog simpeler te maken hebben wij een instructie bijgevoegd voor het downloaden van het UWV-verzekeringsbericht

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Vind een adviseur

MUNT Hypotheken werkt samen met een groot netwerk van onafhankelijke adviseurs. U vindt er hier vast een die bij u past.