arbeidsmarktscan

Met de Arbeidsmarktscan kan het toetsinkomen* uit flexibel of tijdelijk dienstverband worden vastgesteld. Voor het gebruik van de Arbeidsmarktscan moet de aanvrager in de laatste 14 maanden minimaal 12 maanden hebben gewerkt. Ook moet de eventuele proeftijd zijn verstreken en mag er geen sprake zijn van uitzendwerk. 
 

De Arbeidsmarktscan is een gewaarmerkt rapport en geeft voor de hypotheekaanvraag 2 belangrijke uitkomsten: 
1.    De huidige arbeidsmarktscore.
2.    De verdiencapaciteit van de aanvrager.
 

Het aanvragen van de arbeidsmarktscan kan via de website Arbeidsmarktkansen.nl. Hier krijgt de aanvrager op basis van de ingevulde gegevens direct te zien of de Arbeidsmarktscan te gebruiken is voor de hypotheekaanvraag. Zo ja, dan kan het gewaar­merkte rapport direct worden aangevraagd. De kosten van het rapport zijn € 125 en zijn voor rekening van de aanvrager. 
 

*Voor het toetsinkomen gaan wij uit van de laagste van (1) de verdien­capaciteit uit de Arbeidsmarktscan of (2) het huidige inkomen uit de werkgeversverklaring. 
 


Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.