MUNT en
verduurzamen

Mijn woning verduurzamen

Het gras is groener bij MUNT

MUNT Hypotheken zet in op het reduceren van de CO2-uitstoot van de woningen in de portefeuille om zo in lijn te zijn met het Klimaatakkoord. We geloven erin dat het vereenvoudigen van financiering en het actief informeren naar de mogelijkheden omtrent verduurzaming de grootste impact kan maken.

Zo gaan we actief in dialoog met adviseurs over hoe verduurzaming te bespreken met klanten en nemen we zoveel mogelijk barrières weg om financiering rond te krijgen. Zo hebben we een afname in uitstoot van 6,2% gerealiseerd sinds we begonnen zijn met meten in 2019.

Op deze pagina leest u alles over MUNT en duurzaamheid.

Uw woning verduurzamen

Energie besparen met uw hypotheek? Met de juiste maatregelen dalen uw maandlasten terwijl het comfort en de waarde van uw woning juist toenemen. MUNT helpt u graag uw woning te verduurzamen en daarmee kosten te besparen. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

Gratis verduurzaamadvies

Heeft u een MUNT Hypotheek? Dan bieden wij u kosteloos en vrijblijvend een persoonlijk verduurzaamadvies aan in samenwerking met De Energiebespaarders. Na bezoek van een expert ontvangt u een energiepaspoort van uw huis en een offerte op maat.

ESG jaarverslag

Samen met onze adviseurs, hypotheekklanten en DMFCO bouwen we aan een betere, groenere toekomst. In dit rapport leest u uitleg over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, cijfers & impact van onze duurzaamheidsinitiatieven en onze partnerschappen met uitbestedingspartijen.

Bij MUNT

Het gaat slecht met de bij. En als het slecht gaat met de bij, gaat het slecht met de mens. Zonder de bestuiving door bijen, hebben wij als mens bijvoorbeeld een stuk minder te eten. Om de bij een klein handje te helpen, hebben wij twee bijenkasten op het dak van ons kantoor laten plaatsen.

 

Visie en ambitie

MUNT is zich bewust van de klimaatverandering en de mogelijke negatieve milieueffecten van haar activiteiten en woninghypotheekbeleggingen. Wij geloven dat verbetering bij onszelf begint. Daarom streven we naar CO2-neutraliteit in 2050 van onze hypotheekportefeuille. Lees meer in het ESG (Environmental, Social, Governance) rapport van MUNT en haar moederbedrijf DMFCO.
 

Nederlandse woningvoorraad

Een aanzienlijk deel van de bestaande Nederlandse woningvoorraad heeft een energielabel B of lager. Daarom stimuleert MUNT energiebesparende voorzieningen (EBV) bij huiseigenaren, met als doel de uitstoot te verminderen. MUNT biedt toegankelijke, eenvoudige en kosteneffectieve financieringen aan voor EBV aan huiseigenaren, bijvoorbeeld met het Energiebespaarbudget. Zo heeft al meer dan 12% van alle MUNT klanten heeft gebruik gemaakt van financiering om hun woning te verduurzamen.


Biobased bouwen is de toekomst

Wist u dat de traditionele bouwsector is wereldwijd verantwoordelijk is voor 40% van de CO2-uitstoot? Duurzame oplossingen maken een groot verschil. Daarom financieren we naast houten huizen ook woningen die ‘biobased’ gebouwd zijn. Dit zijn woningen die vervaardigd zijn uit bouwmaterialen die gemaakt zijn van biologisch materiaal of van schimmels, planten, bacteriën die ecologisch verantwoord geteeld, geoogst, gebruikt en hergebruikt worden.


Het MUNT bos

Samen met onze hypotheekklanten hebben we ruim 40.000 bomen geplant. Lees meer.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.