Bij MUNT

MUNT bijenkasten

MUNT Hypotheken heeft 60.000 nieuwe collega’s aangetrokken! Sinds oktober 2023 staan er namelijk twee bijenkasten bij ons op het dak. In de video ziet u hoe wij de bijen verwelkomen.


Waarom zet MUNT bijen op het dak?

Het gaat slecht met de bij. Dat heeft grote gevolgen: zonder bijen hebben wij als mens een stuk minder te eten. Zonder bijen geen groenten, fruit, veevoer, noten, sierbloemen en biobrandstoffen. Tijd dus om de bijen een handje te helpen en ze een thuis te bieden op ons dak. Onze zoemende vrienden zorgen voor de bevruchting van bomen en planten in een straal van drie kilometer rond ons kantoor en creëren daarmee een grotere biodiversiteit in de directe omgeving van het pand.

In elke bijenkast 'woont' een bijenvolk: één koningin en 30.000 werksters. Een bijenvolk kan meer dan 21 miljoen bloemen per dag bezoeken. Heeft u zelf ook interesse in een bijenkast op het dak van uw woning of kantoor? Neem dan eens een kijkje op de website van De Bijenbaas.

 

Plaatsing van de bijenkasten

Bekijk hier de plaatsing van de bijenkasten op het dak van het kantoor van MUNT op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.


Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.