TIPS VOOR UW BOUWDEPOT

Algemeen

Als u vragen heeft over uw bouwdepot dan staan wij u natuurlijk graag te woord. De afdeling bouwdepots is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 033-4546499 of via e-mailadres MuntBouwdepot@stater.nl.
 

Declareren

Bij MUNT Hypotheken kunt u op verschillende manieren declareren. Declareren via MijnHypotheekOnline is de eenvoudigste en snelste manier. U dient een declaratie in door alleen een foto van uw factuur te uploaden en wij betalen uw declaratie dan aan u uit. Declaraties die wij via MijnHypotheekOnline van u ontvangen, kunnen wij sneller uitbetalen dan declaraties die u via e-mail of post bij ons indient. Als u toch liever uw declaraties indient via e-mail of post, dan kan dat natuurlijk ook. Stuurt u dan met uw facturen een ingevuld declaratieformulier mee? Let u er alstublieft verder op dat u bij het indienen van een declaratie een factuur meestuurt en geen offerte. Op basis van een offerte kunnen wij geen uitbetaling doen uit uw bouwdepot. Uit de factuur moet duidelijk blijken welke werkzaamheden er zijn verricht of welke spullen er zijn gekocht. Wanneer u een declaratie instuurt met een factuur van de hoofdaannemer, maken wij dit bedrag altijd over direct naar deze aannemer. De overige declaraties betalen wij altijd uit op hetzelfde rekeningnummer waarvan wij ook uw maandbedrag incasseren.


Voorschot

Wij kunnen uit uw bouwdepot maximaal €2.500,00 als voorschot aan u uitbetalen. Voordat wij een volgend bedrag aan u uitbetalen, willen wij graag eerst voor het bedrag dat wij u hebben voorgeschoten facturen of bonnen ontvangen. Bij een duurzaamheidsdepot is een voorschot niet mogelijk. 


Rentevergoeding

De rente over uw bouwdepot vergoeden wij maandelijks achteraf. Dit betekent dat de rentevergoeding over bijvoorbeeld de maand februari eind maart voor u wordt verrekend. De eerste incasso is daarom misschien hoger dan u verwacht, omdat hierop nog niet de rentevergoeding over uw bouwdepot in mindering is gebracht. De incasso van de rente en de vergoeding kan op verschillende manieren door uw adviseur voor u zijn geregeld. Als u hierover vragen heeft, neem dan zeker even contact met ons op.


Uitbetaling bouwdepot

Als het saldo van uw bouwdepot onder €1.000,00 komt, maken wij het restant naar u over. U kunt het bedrag dan op een door u gewenst moment gebuiken voor verbeteringen aan uw woning of voor het afronden van uw verbouwing. Bewaart u de nota’s hiervan goed. De Belastingdienst kan deze op een later moment bij u opvragen.


Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.