Mijn woning
verduurzamen

MUNT helpt uw woning verduurzamen

Energie besparen met uw hypotheek? Natuurlijk kan dat bij ons! Met de juiste maatregelen dalen uw maandlasten terwijl het comfort en de waarde van uw woning juist toenemen. Wilt u weten wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen en daarmee kosten te besparen? Lees dan snel verder.
 

Uw hypotheek verhogen is in veel gevallen een aantrekkelijke optie om de verduurzaming van de woning te financieren. U kunt maximaal 106% van de marktwaarde van de woning (na verbouwing) voor energiebesparende voorzieningen lenen. Het deel boven de 100% van de marktwaarde moet wel volledig aan energiebesparende voorzieningen worden besteed. Een extra bedrag reserveren in uw hypotheek kan bijvoorbeeld door een Energiebespaarbudget aan te vragen.


Wat is een Energiebespaarbudget?

Met het Energiebespaarbudget kunt u uw woning verbeteren met energiebesparende voorzieningen. Deze kan uw hypotheekadviseur tegelijk aanvragen met uw MUNT Hypotheek. Heeft u al een MUNT Hypotheek? Dan kunt u de extra lening voor het Energiebespaarbudget samen met uw adviseur of zelf via MijnHypotheekOnline aanvragen.

De hoogte van het bedrag dat u kunt aanvragen is afhankelijk van het energielabel van uw woning. Dit bedrag kan daarna alleen aan energiebesparende voorzieningen worden besteed. Welke dat zijn kunt u lezen in de onderstaande beschrijving ’Wat zijn Energiebesparende Voorzieningen?’

Het totale saldo wordt na het akkoord van uw aanvraag in uw Duurzaamheidsdepot gestort. Via MijnHypotheekOnline kunt u daarna uw facturen declareren. Uw declaraties worden gecontroleerd met de voorwaarden voor Energiebesparende Voorzieningen.

Klik hier om in te loggen op MijnHypotheekOnline en vraag meteen uw Energiebespaarbudget aan. 


De Energiebespaarders: gratis verduurzaamadvies

MUNT werkt samen met De Energiebespaarders: een online platform dat woningeigenaren koppelt aan lokale installateurs. Als u een MUNT Hypotheek heeft kunt u gratis een vrijblijvend verduurzaamadvies aanvragen bij De Energiebespaarders (t.w.v. 189 euro).

Een energieadviseur komt dan bij u langs en geeft advies over het verduurzamen van uw woning. Vervolgens ontvangt u een energiepaspoort van uw huis en een offerte op maat. Besluit u na advies door te gaan, dan regelen zij de uitvoering door gecertificeerde installatiepartners.

Zonnepanelen, isolatie en warmtepompen zijn voorbeelden van de producten die De Energiebespaarders inclusief installatie voordelig aanbieden

Wilt u meer weten?
Klik hier voor meer informatie en maak direct een afspraak met De Energiebespaarders.

Geld lenen kost geld

Wat zijn Energiebesparende Voorzieningen?

Energiebesparende Voorzieningen zijn maatregelen die het energieverbruik van uw woning verlagen. Heel concreet zijn dit: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, hoog rendement beglazing (ten minste HR ++), energiezuinige deuren, kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen indien deze voorzieningen worden getroffen in combinatie met hoog rendement beglazing (ten minste HR ++), douchewarmteterugwinningsysteem, energiezuinig ventilatiesysteem indien deze voorziening wordt getroffen in combinatie met andere energiebesparende voorzieningen, warmtepompen, zonnecellen of een combinatie van de genoemde voorzieningen.

Isolatie is een belangrijke eerste stap op weg naar een energieneutraal huis. Goede isolatie betekent minder stoken. En minder stoken betekent minder CO2-uitstoot. Als u uw huis gaat verduurzamen is er van alles mogelijk. Ook zijn er voor veel verduurzamingsmaatregelen subsidies beschikbaar. Vanuit het rijk, provincie en gemeente zijn er nog veel meer subsidies mogelijk dan hieronder genoemd, wanneer u uw woning energie zuiniger gaat maken.

Hieronder vindt u meer informatie over een aantal Energiebesparende voorzieningen.


Spouwmuurisolatie

Veel oudere huizen zijn nog steeds enkelsteen geïsoleerd. Een spouwmuur zorgt ervoor dat er in dit geval minder warmte door de muur verdwijnt. Het is een relatief goedkope manier om uw woning te verduurzamen en terugverdientijden variëren tussen 3 en 4 jaar. 

Warmtepomp

Uw cv vervangen door een warmtepomp? Een hybride warmtepomp bespaart gemiddeld 650 euro per jaar in een matig geïsoleerde hoekwoning volgens Milieu Centraal.

Glasisolatie

Door het (extra) isoleren van uw glas kunt u besparen op uw energierekening, maar uw wooncomfort gaat ook vooruit. Er zijn vanuit de overheid veel subsidies mogelijk die glasisolatie een stuk goedkoper maken.

Zonnepanelen

Zelf stroom opwekken is natuurlijk een hele mooie manier om uw energierekening omlaag te schroeven. Zonnepanelen zijn vanwege het rendement en de terugverdientijd op dit moment een interessante investering. Met de huidige tarieven van energieleveranciers heeft u de panelen in maximaal 4 tot 6 jaar terugverdiend. Daarnaast bespaart u elk jaar honderden euro’s op uw energierekening.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is eigenlijk een vorm van kruipruimte isolatie, welke onder te verdelen is in vloer- en bodemisolatie. Beide zorgen voor een grote verhoging van het wooncomfort en voor significante energiebesparing.

Dakisolatie

Dakisolatie is een veel toegepaste vorm van isolatie, omdat het een grote invloed heeft op uw energierekening. En op het wooncomfort van een zolder of bovenverdieping. Gemiddeld is de besparing al gauw tot €800 per jaar en is de investering in 5 tot 7 jaar terugverdiend.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.