Bij-zondere honing

MUNT bijenkasten

Het gaat slecht met de bij. En als het slecht gaat met de bij, gaat het slecht met de mens. Zonder de bestuiving door bijen, hebben wij als mens een stuk minder te eten. Zonder bijen geen groenten, geen fruit, geen kleding (katoen), geen veevoer, geen noten, geen sierbloemen, en geen biobrandstoffen.

 

Om de bij een klein handje te helpen, hebben wij twee bijenkasten op het dak van ons kantoor laten plaatsen. Per kast 'woont’ hier één koningin en 20.000 werksters. De bijen helpen de directe omgeving van het pand aan grotere biodiversiteit en meer bestuiving. Een gezond bijenvolk kan meer dan 21 miljoen bloemen per dag bezoeken.

 

In de kasten produceren de bijen natuurlijk honing. Alle overtollige honing (de bijen gebruiken zelf een deel) wordt periodiek door een imker in potjes gegoten. Dit vloeibare goud delen wij graag met u.

Vul uw gegevens in en ontvang zodra de eerste batch honing in potten zit een eigen potje honing.

 

Vraag hier uw potje honing aan

Honing

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.