IBL

MUNT Hypotheken maakt het aanvragen van een hypotheek nog makkelijker met de Inkomensbepaling Loondienst (IBL). IBL is een methode die met informatie uit uw UWV-Verzekeringsbericht uw vaste inkomen berekent. Met dit inkomen kunt u een MUNT Hypotheek aanvragen. Een werkgeversverklaring is dan niet nodig.

U kunt IBL gebruiken als u in loondienst werkt bij een Nederlandse werkgever. Het maakt hierbij niet uit of u in een vaste of tijdelijke dienst bent of voor verschillende werkgevers werkt. Met IBL kunt u:  
•    Een MUNT Hypotheek aanvragen of deze verhogen.
•    Een verhoging voor energiebesparende voorzieningen aanvragen via MijnHypotheekOnline.
•    Uw huidige hypotheek bij een andere hypotheekaanbieder oversluiten naar MUNT.
•    Uw bestaande MUNT hypotheek meeverhuizen naar uw nieuwe woning.

Met IBL heeft u veel minder documenten nodig voor uw hypotheekaanvraag. Het downloaden van het UWV-Verzekeringsbericht kost u slechts enkele minuten. Klik hier om te zien hoe u dit doet.   


Wilt u vooraf zien met welk inkomen MUNT rekent? Volgt u dan de volgende stappen: 
1.    Ga naar www.toetsinkomenberekenen.nl.
2.    Vul de eigen bijdrage in voor uw pensioen en/of werknemersverzekeringen. Deze neemt u over van uw meest recente salarisstrook.
3.    Upload uw UWV-Verzekeringsbericht.
4.    Klik op ‘Berekenen’. 


Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.