Veelgestelde vragen

Wat is een energiebespaarbudget?

Als u nog niet weet welke energiebesparende voorzieningen u wilt treffen, kunt u een energiebespaarbudget meefinancieren in uw MUNT Hypotheek. Met dit budget kunt u op een later moment beslissen welke voorzieningen u wilt treffen. Een verbouwingsspecificatie is dan niet nodig voor het verkrijgen van de hypotheek. U moet wel het gehele budget aan energiebesparende voorzieningen besteden. Wij controleren dat bij declaratie uit het bouwdepot.

Uw maximale hypotheek hangt af van uw inkomen. Heeft uw woning een energielabel lager dan A++++? Dan kunt u bovenop uw maximale hypotheek extra lenen voor energiebesparende voorzieningen. Het energielabel van uw woning bepaalt tot welk bedrag:

•    € 10.000 als de woning geen of geen geldig energielabel heeft
•    € 10.000 bij energielabel A+++, A++, A+, A of B
•    € 15.000 bij energielabel C of D
•    € 20.000 bij energielabel E, F of G

Maakt u gebruik van de extra leenruimte? Dan moet u het hele bedrag besteden aan goedgekeurde energiebesparende voorzieningen. Welke dit zijn ziet u op deze pagina onder ‘Wat zijn energiebesparende voorzieningen?'. 

U kunt een Energiebespaarbudget afsluiten via uw adviseur tegelijk met uw MUNT Hypotheek. Bent u al klant van MUNT? Dan kunt u een Energiebespaarbudget ook aanvragen via MijnHypotheekOnline*. De belangrijkste voorwaarden zijn dat het verhogingsbedrag minimaal € 5.000 is, u de MUNT Hypotheek korter dan 5 jaar geleden heeft afgesloten en u een inkomen heeft van minimaal € 28.000 per jaar. 

*Het aanvragen van het Energiebepaarbudget is tijdelijk niet mogelijk via MijnHypotheekOnline. U kun het budget wel via uw adviseur aanvragen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.