DE GEVOLGEN VAN OVERLIJDEN OP DE HYPOTHEEK

Bepaalde gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op de betaalbaarheid van hypotheeklasten. Een hypotheek sluit je doorgaans af voor een lange periode en tijdens die looptijd kan er zich in het leven van mensen ontzettend veel voordoen. Huiseigenaren mogen zich daar best wat vaker bewust van zijn maar ook de geldverstrekker en adviseur kunnen wat betekenen.

Dit onderzoek is één van de manieren om mensen bewuster te maken van de impact die bepaalde levensgebeurtenissen kunnen hebben. Wij vinden dat als MUNT Hypotheken enorm belangrijk omdat we op dit gebied een grote
verantwoordelijkheid hebben en voelen. Die verantwoordelijkheid is er in goede tijden maar ook in slechte tijden. Verantwoordelijkheid houdt niet op na het sluiten van een lening voor je huis.

Bij adviesgesprekken is het daarom belangrijk dat het onderwerp overlijden wordt besproken. Zowel consument, adviseur als geldverstrekker spelen daar een belangrijke rol in. Wij hopen ons steentje bij te dragen door een groot onderzoek over de gevolgen van overlijden op de hypotheek. De uitkomsten hiervan heeft u misschien al in de media voorbij zien komen. Wij hebben alle belangrijke cijfers en bevindingen nog eens op een rij gezet. Hiermee kunt u eenvoudig het gesprek aangaan en uw klanten aan het denken zetten. 

DOWNLOAD HET RAPPORT


Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.