Veelgestelde vragen

Kan ik de bestaande hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten?

Ja, dat kan als u de laatste 6 maanden geen betalingsachterstand heeft gehad. Een aanvraag voor een verhoging of tweede hypotheek doet u via uw hypotheekadviseur. Let op: lost u tussentijds meer dan 10% af op uw hypotheek? Dan kunt u een verhoging aanvragen 6 maanden na deze extra aflossing. Vraagt u een verhoging of tweede hypotheek aan in combinatie met een verzoek voor ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid? Dan kunt u een verhoging aanvragen 6 maanden na het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Wilt u alleen een verhoging voor energiebesparende voorzieningen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vereenvoudigd acceptatieproces. Kijk voor meer informatie in het tabblad Verduurzaming in uw persoonlijke omgeving van MijnHypotheekOnline.

Wilt u uw lening verhogen en bent u benieuwd wat dat betekent voor uw huidige hypotheek? Dan kunt u via deze tool een indicatie van uw extra maandlasten krijgen. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.