Inkomensdaling

Inkomensdaling brengt vaak veel financiële zorgen met zich mee. Ook over de betaalbaarheid van uw MUNT Hypotheek. Maar als u tijdig bij ons aan de bel trekt, kunnen wij u hier goed bij helpen. En dat doen wij graag!

1 Inkomensdaling melden

Samen met u bekijken wij hoe u uw MUNT Hypotheek kunt blijven betalen. Een eerste belangrijke stap is dat u de wijziging van uw inkomen zo snel mogelijk aan ons meldt. Dat kan via deze meldingsknop.
Melding inkomensdaling

Wat gebeurt er na uw melding?

Binnen drie dagen na uw melding bellen wij u op, om uw situatie te bespreken, uw vragen te beantwoorden en een passende oplossing te vinden. Snel en goed, en uiteraard binnen de mogelijkheden die er zijn.

2 De MUNT Hypotheek

Wanneer uw inkomen daalt, kan het lastig zijn om uw vaste lasten op tijd te betalen. Dat geldt ook voor uw MUNT Hypotheek. Graag bespreken wij met u hoe u hier het beste mee om kan gaan en wat de mogelijkheden zijn.

Ik verwacht dat de automatische afschrijving niet gaat slagen

Het maandbedrag voor uw MUNT Hypotheek schrijven wij altijd op de een na laatste werkdag van de maand af van uw bankrekening. Dat gaat meestal goed, omdat salarissen vaak rond de 25ste van de maand worden gestort. Uitkeringen worden aan het begin van de maand uitgekeerd, waardoor de automatische afschrijving soms niet slaagt. In beide situaties moet u zelf zorgen voor voldoende saldo op uw rekening. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op.

Kan ik een betaalafspraak maken voor een gemiste maandelijkse afschrijving?

Uiteraard kijken wij graag met u naar de beste oplossing voor een gemiste maandelijkse afschrijving. Neem daarvoor altijd contact met ons op.

3 Goed om te weten

Als uw inkomen daalt, is het vaak nodig om te besparen op uw uitgaven. Met een goed overzicht van uw inkomsten en uitgaven ziet u direct waarop u mogelijk kunt besparen. Bij het NIBUD vindt u handige checklists die grip geven op uw financiën.

Informatie opvragen bij de Rijksoverheid en/of het UWV

Een inkomensdaling is altijd vervelend. Via de website van de Rijksoverheid en het UWV vindt u snel en gemakkelijk informatie over vervangend inkomen en over instanties die u op de hoogte moet stellen. Als u hier snel mee aan de slag gaat, weet u eerder hoe hoog uw inkomen of uitkering wordt. Komt u er niet uit? Neem dan vooral contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Inkomensstukken verzamelen

Zodra uw nieuwe inkomen bekend is, kunnen wij vaststellen of uw MUNT Hypotheek nog past bij uw inkomen. Daarvoor hebben wij een aantal documenten van u nodig. Welke dat zijn, ziet u hier.

Uw uitgaven op een rij

Als u weet wat uw nieuwe inkomen is, kunt u daar uw uitgaven op aanpassen. Een ouderwets huishoudboekje of een app van uw bank is een handig hulpmiddel. Bij het NIBUD vindt u praktische tips om te besparen op uw maandelijkse uitgaven.

Budgetplanner invullen

Wilt u weten hoe u maandelijks geld kunt besparen, vul dan de budgetplanner van het NIBUD in. Door te besparen, maakt u de kans op betalingsachterstanden een stuk kleiner. Uiteraard denken wij graag met u mee, dus neem bij vragen vooral contact met ons op!

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.