Inkomensverklaring zelfstandigen

Inkomensverklaring

Voor het bepalen van het inkomen uit onderneming hebben wij een inkomensverklaring nodig. MUNT Hypotheken maakt daarbij onderscheid tussen IB-ondernemers en DGA’s. In onze hypotheekgids vindt u een overzicht van de belangrijkste voorwaarden die MUNT Hypotheken aan deze ondernemers stelt. De inkomensverklaring geeft een financieel overzicht van de onderneming en de toegepaste correcties met als uitkomst een inkomen. Het inkomen uit deze verklaring neemt MUNT Hypotheken voor 100% mee in het toetsinkomen.
 

Geautoriseerde partijen

MUNT Hypotheken accepteert alleen inkomensverklaringen die afkomstig zijn van een door haar geautoriseerde specialist en opgesteld voor een MUNT hypotheek. De volgende specialisten zijn op dit moment geautoriseerd om inkomensverklaringen op te stellen voor een MUNT hypotheek:

Raadhuys Tax Legal Accounting
Verlengde tolweg 2B
2517JV ‘s-Gravenhage
T: 070 – 335 13 69
E: info@raadhuys.eu

Zakelijk Inkomen
Symfonielaan 18
3438 EV Nieuwegein
T: 085-4890521
E: info@zakelijkinkomen.nl
 

Hoe vraag ik als ondernemer een inkomensverklaring aan?

Zowel u als uw adviseur kunnen een inkomensverklaring aanvragen. Dit doet u rechtstreeks bij de specialist. U ontvangt een opgave van de documenten die nodig zijn voor het vaststellen van het inkomen. Na ontvangst van alle documenten en informatie wordt de inkomensverklaring binnen 5 werkdagen verstrekt. Uw adviseur stuurt deze vervolgens naar MUNT Hypotheken samen met de andere documenten die nodig zijn voor de acceptatie van uw hypotheek. De specialist en MUNT Hypotheken kunnen over de inkomensverklaring rechtstreeks contact met elkaar hebben en gegevens uitwisselen.
 

Kosten

Aan de aanvraag voor een inkomensverklaring zijn kosten verbonden. Deze betaalt u rechtstreeks aan de specialist. MUNT Hypotheken heeft geen invloed op deze kosten en geen financiële belangen met het kantoor.

Klik hier voor de tarieven van Raadhuys Tax Legal Accounting.

Klik hier voor de tarieven Zakelijk Inkomen.


Beoordelingsverklaring

Is er een negatief eigen vermogen of verlies? Dan moet dit voorgelegd worden aan MUNT ter goedkeuring. MUNT kan van de ondernemer een ‘positieve beoordelingsverklaring’ verlangen die is opgesteld door een door MUNT geautoriseerde partij. Met een positieve beoordelingsverklaring kan MUNT alsnog een hypotheek verstrekken. U vraagt de beoordelingsverklaring op eenzelfde manier aan als de inkomensverklaring. 


Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.