Veelgestelde vragen

Waarom staat er bereidstellingsprovisie op mijn notarisafrekening?

MUNT garandeert u de rente in het hypotheekaanbod, ook als de rente van MUNT voor soortgelijke leningen op de dag van passeren hoger is. Dit is kosteloos als de hypotheekakte passeert binnen 4 maanden na de (oorspronkelijke) datum van het aanbod. Passeert de hypotheekakte tijdens de verlengingsperiode, dan betaalt u voor deze garantie een vergoeding als de rente voor soortgelijke leningen bij MUNT hoger is dan de rente in het hypotheekaanbod. Deze vorm van verlengingskosten heet bereidstellingsprovisie.

Op het moment dat MUNT de notaris informeert dat uw aanvraag is goedgekeurd kan de passeerdatum nog wijzigen. Daarom staat op de voorlopige notarisafrekening de maximale bereidstellingsprovisie die u verschuldigd bent als u gebruik zou maken van de volledige verlengingsperiode. Natuurlijk betaalt u alleen bereidstellingsprovisie voor het werkelijk aantal dagen dat het aanbod is verlengd. De notaris incasseert de werkelijke bereidstellingsprovisie voor MUNT bij het passeren van de hypotheekakte. Meer informatie vindt u hier.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.