Veelgestelde vragen

Wat is bereidstellingsprovisie?

U betaalt bereidstellingsprovisie als uw hypotheekakte passeert tijdens de verlengingsperiode en de rente bij MUNT voor een soortgelijke lening hoger is dan die in het aanbod. Bereidstellingsprovisie is dus een vorm van verlengingskosten. De bereidstellingsprovisie is 0,25% op maandbasis, berekend over de hoofdsom. U betaalt slechts bereidstellingsprovisie voor het aantal dagen dat de hypotheek na de ingangsdatum van de verlengingsperiode passeert.

De bereidstellingsprovisie wordt als volgt berekend: (0,25% x de hoofdsom) / 30 dagen x het aantal dagen dat gebruik gemaakt is van de verlenging.

Voorbeeld bij een lening van € 120.000:

  • Kosten per maand verlenging: 0,25% x € 120.000 = € 300
  • Kosten per dag verlenging: € 300/30 = € 10
  • Passeren na 38 dagen verlenging: € 380
  • Passeren na 60 dagen verlenging: € 600

De bereidstellingsprovisie wordt berekend over maximaal 2 maanden. In de (definitieve) notarisinstructie is de eventueel verschuldigde bereidstellingsprovisie opgenomen. MUNT bepaalt op de dag waarop de gelden worden overgemaakt naar de notaris of u bereidstellingsprovisie verschuldigd bent. Dit is in de regel enkele dagen vóór het passeren van de hypotheekakte.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.