MUNT Hypotheken
Gewoon samen

Ik wil aflossen op mijn hypotheek, moet ik een boete betalen?

U mag bij MUNT Hypotheken altijd en onbeperkt aflossen met uw eigen geld, zonder dat u een vergoeding aan ons hoeft te betalen. Als u uw hypotheek aflost door bij een andere aanbieder een lening te nemen of tussentijds voor een andere rentevasteperiode te kiezen, kunt u per jaar 10% van de oorspronkelijke hypotheek zonder vergoeding aflossen. U betaalt in dat geval over de resterende 90% van de oorspronkelijke hypotheek een vergoeding als de rente voor vergelijkbare leningen bij MUNT Hypotheken lager is dan de rente die u betaalt.

Deze vergoeding is gelijk aan de contante waarde van het verschil tussen de rente die u betaalt en de rente voor soortgelijke leningen voor de duur van het restant van de rentevasteperiode. Bij de berekening van de vergoeding wordt uitgegaan van de uitstaande hoofdsom op het moment van aflossen en de afgesproken aflossingsmethodiek tot de einddatum van de rentevasteperiode. Als MUNT Hypotheken geen rentevasteperiode kent die gelijk is aan het restant van de rentevasteperiode, dan wordt de hoogste rente van de naast-kortere- en naast-langere-rentevasteperiode genomen.

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Vind een adviseur

MUNT Hypotheken werkt samen met een groot netwerk van onafhankelijke adviseurs. U vindt er hier vast een die bij u past.