Veelgestelde vragen

Ik wil aflossen op mijn hypotheek, moet ik een boete betalen?

U mag bij MUNT altijd en onbeperkt aflossen met uw eigen geld, zonder dat u daarvoor een vergoeding hoeft te betalen. Als u uw hypotheek aflost met een lening bij een andere (hypotheek)aanbieder of tussentijds voor een andere rentevasteperiode kiest, dan kunt u per jaar 10% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag zonder vergoeding aflossen. Lost u meer af dan deze 10%, dan betaalt u voor het meerdere een vergoeding als de rente voor vergelijkbare leningen bij MUNT lager is dan de rente die u betaalt.

Deze vergoeding is gelijk aan de contante waarde van het verschil tussen de rente die u betaalt en de rente voor soortgelijke leningen voor de duur van het restant van de rentevasteperiode. Bij de berekening van de vergoeding wordt uitgegaan van de uitstaande hoofdsom op het moment van aflossen en de afgesproken aflossingswijze tot de einddatum van de rentevasteperiode. Als MUNT geen rentevasteperiode kent die gelijk is aan het restant van de rentevasteperiode, dan wordt de hoogste rente van de naast-kortere- en naast-langere-rentevasteperiode genomen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.