Veelgestelde vragen

Kan mijn rente verlaagd worden als de waarde van mijn huis is gestegen?

Is de waarde van uw woning gestegen na het passeren van uw hypotheekakte? U komt dan mogelijk in aanmerking voor een verlaging van de hypotheekrente. U kunt de waardestijging bij ons aantonen met een gevalideerd taxatierapport of een Calcasa Desktop Taxatie. Beiden mogen niet ouder zijn dan 6 maanden. 

Het rapport kunt u uploaden in MijnHypotheekOnline in het tabblad 'woning' of mailen naar muntdesk@stater.nl. Na een positieve beoordeling krijgt u een bevestiging van de aangepaste woningwaarde en de (eventuele) lagere rente. Afhankelijk van het moment waarop wij het taxatierapport van u ontvangen, passen wij de rente aan per de eerste van de volgende maand of de maand erna. 

Let op: verhoogt u uw hypotheek? Dan kan het risico juist toenemen en kunt u een hogere rente gaan betalen. Uw adviseur neemt dit uiteraard met u door bij uw aanvraag.  

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.