Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn variabele rente omzetten naar vaste rente?

U kunt uw variabele rente via MijnHypotheekOnline op elk moment omzetten naar een vaste rente. Hiervoor rekenen wij geen kosten. U ontvangt bij de maandelijkse rentebrief het formulier “Volmacht tot omzetting”. U vindt deze brief ook terug op MijnHypotheekOnline. Met dit formulier kunt u uw hypotheekrente omzetten naar de rentevasteperiode van uw keuze. Het ingevulde formulier stuurt u naar muntdesk@stater.nl.

Afhankelijk van de dag waarop wij het formulier ontvangen, zetten wij uw rente om per de eerste dag van de volgende maand of de maand erna. Stijgt de rente van uw keuze nadat wij u het formulier hebben toegestuurd? Dan kunt u deze tot 5 werkdagen na de renteverhoging insturen. U krijgt dan het rentepercentage op het formulier. Op de pagina variabele rente leest u wat het voor u betekent als u voor een variabele rente kiest.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.