Veelgestelde vragen

Ik wil mijn woning verhuren, mag dat?

MUNT verstrekt alleen een hypotheek voor een woning die door de leningnemer(s) zelf wordt bewoond en als hun hoofdverblijf wordt gebruikt. Het sluiten van een MUNT Hypotheek voor een woning die wordt of zal worden verhuurd is niet toegestaan.

In sommige gevallen staat MUNT tijdelijke verhuur van de woning toe, bijvoorbeeld als u tijdelijk in het buitenland gaat werken of als u een nieuwe woning hebt gekocht en de verkoop van uw oude woning lang duurt. U heeft altijd toestemming van MUNT nodig vóórdat u de woning verhuurt. MUNT zal uw verzoek vervolgens beoordelen en u bij akkoord de voorwaarden toesturen.

Verhuurt u de woning zonder voorafgaande toestemming? Dan kan MUNT de gehele hypotheekschuld per direct opeisen, wat vergaande (financiële) consequenties voor u heeft. Loop dus geen risico en verhuur uw woning niet zonder schriftelijke toestemming van MUNT.

Verleent MUNT u geen toestemming en wilt u uw woning toch verhuren? Dan kunt u ervoor kiezen om uw hypotheek over te sluiten naar een hypotheekaanbieder die zogenoemde “buy-to-let” hypotheken aanbiedt. Dit soort hypotheken zijn speciaal bedoeld voor woningen die worden verhuurd. Neem in dat geval contact op met uw hypotheekadviseur.
 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.