Veelgestelde vragen

Wanneer wordt het maandbedrag van mijn rekening afgeschreven?

Het maandbedrag voor de hypotheek wordt ongeveer 2 werkdagen voor het einde van de maand van uw bankrekening afgeschreven. De incassodata van 2024 vindt u hier.

Heeft u een nieuwe hypotheek bij ons afgesloten? Dan vindt de eerste afschrijving plaats in de maand waarin u passeert of de maand daarna, afhankelijk van de datum waarop wij uw hypotheek in beheer nemen.

Het eerste bedrag dat wij afschrijven is (meestal) niet gelijk aan de maandtermijn die in uw hypotheekaanbod wordt genoemd. Vindt de eerste afschrijving plaats in dezelfde maand waarin u passeert, dan is dit bedrag (vaak) lager omdat u uiteraard pro rata betaalt. Vindt de eerste afschrijving plaats in de maand volgend op de maand waarin u passeert, dan is dit bedrag hoger omdat u de maandtermijn van de lopende maand plus een gedeeltelijke maandtermijn van de vorige maand in één keer betaalt. De exacte samenstelling van dat bedrag, vindt u terug in een brief die wij voor u klaarzetten in MijnHypotheekOnline.
 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.