Wijzigingen tijdens het aanvraagproces

Soms moet er nog een wijziging worden aangebracht tijdens het aanvraagproces. Hoe gaat MUNT Hypotheken hiermee om?[Tip: Wilt u een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid indienen of een omzetting na passeren? Dat kan al na 6 maanden na de passeerdatum.]

Mijn klant wil het hypotheekbedrag verhogen. Kan dat tegen dezelfde rente?
Wordt er bij een verhoging geen nieuw leningdeel toegevoegd en valt de hypotheek binnen dezelfde risicoklasse? Dan ontvangt de klant de eerder geoffreerde rente, heel eenvoudig. Een eventueel extra leningdeel krijgt wel de nieuwe (verhoogde) rente.

Mijn klant wil de rentevasteperiode wijzigen. Kan dat tegen de oude rentes?
Wil uw klant een andere rentevasteperiode? Uiteraard wordt dit uitgebracht tegen de tarieven van de aanvraagdatum, mits dat op inkomen haalbaar is. Let op: een extra leningdeel krijgt wél de rente op moment van wijzigen.

Hoe lang blijft het renteaanbod geldig? En verlengen jullie dit renteaanbod als er extra stukken nodig zijn?
Het renteaanbod is vier maanden geldig vanaf de datum van uitgifte. De beoordeling van de hypotheekaanvraag moet binnen 124 dagen zijn afgerond om te leiden tot een hypotheekaanbod. Wij vragen u daarom om de documenten uit het renteaanbod uiterlijk tien dagen vóór het verstrijken van de geldigheidsduur aan te leveren. Als wij een hypotheekaanbod uitbrengen, heeft deze dezelfde einddatum als het renteaanbod. Uiteraard kan de geldigheid van het hypotheekaanbod met twee maanden worden verlengd.

Wat is de rente bij passeren?
MUNT garandeert uw klant de rente in het hypotheekaanbod. Deze rente kan lager worden als bij het passeren van de hypotheekakte de dagrente voor soortgelijke hypotheken lager is bij MUNT. Het definitieve rentepercentage bevestigen wij aan uw klant nadat de akte is gepasseerd.

Wat gebeurt er met de rente als ik mijn hypotheekaanbod verleng?
Uw klant is bereidstellingsprovisie verschuldigd als de geldigheidsduur van het aanbod is verlengd en de dagrente voor soortgelijke hypotheken bij MUNT op de dag van passeren hoger is dan de rente in het hypotheekaanbod. De bereidstellingsprovisie wordt in rekening gebracht per dag dat is verlengd. Deze bedraagt 0,25% van het hypotheekbedrag per maand. Als er bereidstellingsprovisie van toepassing is, wordt dit verrekend via de notaris bij passeren. Hierbij wordt de volgende formule gebruikt: (0,25% x hypotheekbedrag) / 30 dagen x het aantal dagen dat is verlengd.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.