MUNT denkt mee met senioren

Zowel bij aankoop als bij oversluiten denkt MUNT Hypotheken mee met senioren. Wij hebben namelijk een seniorenpropositie ontwikkeld waarbij senioren hun huidige hypotheek (intern) kunnen oversluiten naar MUNT met een verhoging.

Bij de seniorenpropositie mogen klanten die met pensioen zijn of binnen 10 jaar de AOW leeftijd bereiken, vanaf de AOW-leeftijd getoetst worden op basis van de werkelijke hypotheeklast in plaats van de annuïtaire last. Zo kunnen meer senioren hun woonlasten verlagen én eventueel de nodige aanpassingen aan hun woning financieren.

VOOR DE SENIORENPROPOSITIE GELDEN DE VOLGENDE VOORWAARDEN:
De klant heeft al een woning in eigendom en wil een nieuwe woning aankopen of de bestaande hypotheek oversluiten naar MUNT.
De klant ontvangt nu AOW en/of pensioen of bereikt binnen 10 jaar de AOW-leeftijd.
De nieuwe maandlasten blijven gelijk of worden lager dan de huidige werkelijke maandlast.
Een verhoging van de hypotheek is mogelijk als de verhoging wordt gebruikt voor woningverbetering. Voor dit bedrag wordt een bouwdepot geopend. De looptijd van een bouwdepot is 24 maanden en kan eenmalig met 6 maanden worden verlengd.
Er wordt getoetst met het opgebouwde pensioen in plaats van het te bereiken pensioen.
De rente moet voor minimaal 20 jaar worden vastgezet.*
Het is niet mogelijk om een bedrag consumptief op te nemen voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of als schenking voor de kinderen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om over te sluiten naar MUNT of uw huidige MUNT Hypotheek over te sluiten met een verhoging? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur of vind een adviseur via onze adviseurszoeker.

Heeft u onze campagne over de nieuwe mogelijkheden voor senioren al gezien? Hierbij kregen wij hulp van de bekendste senior van de Noordpool: de Kerstman!


*Hierop zijn twee uitzonderingen mogelijk: - een kortere rentevasteperiode is toegestaan als het leningdeel aan het einde van de rentevasteperiode volledig is afgelost. - een kortere rentevasteperiode met een minimum van 10 jaar is toegestaan als de leeftijd van de jongste partner aan het einde van de rentevasteperiode minimaal 85 jaar is.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.