MUNT denkt mee met senioren

Zowel bij aankoop als bij oversluiten denkt MUNT Hypotheken mee met senioren. Wij hebben namelijk een seniorenpropositie ontwikkeld waarbij senioren hun huidige hypotheek (intern) kunnen oversluiten naar MUNT met een verhoging.

Bij de seniorenpropositie mogen klanten die met pensioen zijn of binnen 10 jaar de AOW leeftijd bereiken, vanaf de AOW-leeftijd getoetst worden op basis van de werkelijke hypotheeklast in plaats van de annuïtaire last. Zo kunnen meer senioren hun woonlasten verlagen én eventueel de nodige aanpassingen aan hun woning financieren.

VOOR DE SENIORENPROPOSITIE GELDEN DE VOLGENDE VOORWAARDEN:
De klant heeft al een woning in eigendom en wil een nieuwe woning aankopen of de bestaande hypotheek oversluiten naar MUNT
De klant ontvangt nu AOW en/of pensioen of gaat binnen 10 jaar met pensioen
De nieuwe maandlasten blijven gelijk of worden lager dan de huidige werkelijke maandlast
Een verhoging van de hypotheek is mogelijk als de verhoging volledig wordt gebruikt voor woningverbetering (moet altijd in bouwdepot)
Het is een oversluiting zonder NHG
De rente moet voor minimaal 20 jaar worden vastgezet*
We kijken naar opgebouwd pensioen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om over te sluiten naar MUNT of uw huidige MUNT Hypotheek over te sluiten met een verhoging? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur of vind een adviseur via onze adviseurszoeker.

Heeft u onze campagne over de nieuwe mogelijkheden voor senioren al gezien? Hierbij kregen wij hulp van de bekendste senior van de Noordpool: de Kerstman!


*Hierop zijn twee uitzonderingen mogelijk: - een kortere rentevasteperiode is toegestaan als het leningdeel aan het einde van de rentevasteperiode volledig is afgelost. - een kortere rentevasteperiode met een minimum van 10 jaar is toegestaan als de leeftijd van de jongste partner aan het einde van de rentevasteperiode minimaal 85 jaar is.