Veelgestelde vragen

Waarom mag ik niet zomaar wijzigingen aan mijn woning (laten) aanbrengen?

(Algemene Voorwaarden artikel 28.1)

Uw woning is het onderpand voor uw MUNT Hypotheek. MUNT is bij het verstrekken van uw hypotheek uitgegaan van de marktwaarde van uw woning. Wijzigingen aan de woning kunnen een positieve, maar ook negatieve invloed hebben op deze marktwaarde. Daardoor wordt de marktwaarde misschien niet meer toereikend voor het terugbetalen van uw hypotheek. Daarom mag u zonder onze toestemming geen belangrijke wijzigingen aanbrengen aan uw woning of dit anderen toestaan. 

Voor grote verbouwingen moet u toestemming vragen. Dit is bijvoorbeeld het doorbreken van (draag)muren, samenvoegen van ruimtes of het bouwen van een garage. Uiteraard mag u wel zonder onze toestemming onderhoudswerkzaamheden aan uw woning uitvoeren of verbeteringen doorvoeren. Daarbij kunt u denken aan schilderwerk, het opknappen van bestaande ruimtes of het vervangen van een dakkapel. 

Gaat u uw woning verbouwen of op andere wijze verbeteren? Dan kan de waarde van uw woning stijgen. Als u een MUNT Hypotheek heeft zonder NHG, komt u mogelijk in aanmerking voor verlaging van de risico-opslag als u de waardestijging kunt aantonen met een gevalideerd taxatierapport dat niet ouder is dan 6 maanden of een Calcasa Desktop Taxatie

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.