Veelgestelde vragen

Waarom mag ik niet zomaar wijzigingen aan mijn woning (laten) aanbrengen?

(Algemene Voorwaarden artikel 28.1)

Uw woning is het onderpand voor uw MUNT Hypotheek. MUNT is bij het verstrekken van uw hypotheek uitgegaan van de marktwaarde van uw woning. Wijzigingen aan de woning kunnen een negatieve invloed hebben op deze marktwaarde, waardoor deze misschien niet meer toereikend is. Daarom mag u zonder onze toestemming geen belangrijke wijzigingen aanbrengen aan uw woning of dit anderen toestaan.

Voor grote verbouwingen, zoals het doorbreken van (draag)muren, samenvoegen van ruimtes of het bouwen van een garage moet toestemming vragen. Uiteraard mag u wel zonder onze toestemming onderhoudswerkzaamheden aan uw woning uitvoeren of verbeteringen doorvoeren. Daarbij kunt u denken aan schilderwerk, het opknappen van bestaande ruimtes of het vervangen van een dakkapel.

Gaat u uw woning verbouwen of op andere wijze verbeteren? Dan kan de waarde van uw woning stijgen. Als u een MUNT Hypotheek heeft zonder NHG, komt u mogelijk in aanmerking voor verlaging van de risico-opslag als u de waardestijging kunt aantonen met een gevalideerd taxatierapport dat niet ouder is dan 6 maanden.